👪♥بهترین وکیل خانواده در اصفهان چگونه در پرونده های خانواده اقدام میکند ؟ ⚖♦️☯️✔⭐👫
کرارا همشهریان محترم اصفهانی از ما در باب وکیل خانواده در اصفهان ،♥ وکیل خانواده اصفهان ،روند دادگاه خانواده اصفهان ، بهترین وکیل طلاق توافقی و وکیل طلاق پرسش داشته و دارند ، فلذا خواسته این دست عزیزان را اجابت نمودیم و در ادامه با نظر به بضاعت علمی و تجربه ۲۰ ساله موفق خود در زمینه پرونده های خانواده در دادگاه خانواده اصفهان پاسخهایی ، مختصر اما جامع را در این خصوص تقدیم خوانندگان محترم میداریم امید که مورد پسند افتد.
بهترین وکیل خانواده اصفهان با بیشترین پرونده های موفق
آقای علیرضا شیشه گر همه تلاش خود را در پرونده ها صرف میکند و گواه بر این مدعا نتایج مثبت و رضایت موکلین از وی میباشد .
۱. بهترین وکیل طلاق اصفهان کیست ؟
۲. آیا وکیل متخصص طلاق و مهریه در اصفهان وجود دارد ؟
۳. اخذ گواهی وکالت تخصصی حقوق خانواده چه مزیتی برای وکیل خانواده خواهد داشت ؟
۴. تا چه حد وکیل متخصص پرونده خانواده❤️می تواند به عنوان بهترین وکیل مهریه اصفهان در تسریع روند مطالبه مهریه زوجه اقدام نماید ؟
شما میتوانید ویدئوهای جدید تر را ابتدا در کانال آپارات ما تماشا کنید
این مجموعه سوالات برای هر فردی که میخواهد برای تشکیل یک پرونده و دعوای خانوادگی اقدامی را آغاز کند قبل از هر چیز ذهن وی را درگیر برای یافتن یک راهکار و پاسخی در خور مینماید ، پس به دور از هر گونه تطویل کلام سعی میکنیم جواب چنین پرسشهایی را ابتدا با توضیح در خصوص گواهی وکالت تخصصی حقوق خانواده به شما خواننده محترم ارائه دهیم:
به جهت پیشرفت روز افزون انواع علوم و فنون و همچنین تعدد وجود گرایش و تخصص های مختلف در این باب ، سیر رو به رشد دانش و شاخه های مختلف علوم امری غیر قابل توقف ، بسیط و روبه گسترش بوده ، به نحوی که به حتم می توان گفت امروزه ادعاهایی از قبیل علامه بودن و یا جامع العلم بودن برای هیچ فردی متصور نیست.
این روند صعودی ، علم حقوق را نیز متاثر از خود ساخته است و شاخه های مختلف از علم حقوق چنان گسترده شده که حتی یک حقوقدان نیز نمی تواند ادعای اشراف ۱۰۰% را نسبت به همه آنها بنماید ، بدین لحاظ گرایش حقوق خانواده نیز از این قاعده استثناء نگردیده و متخصص حاذق خود را میطلبد . این گرایش از دیرباز مورد توجه علاقه مندان به پرونده های خانوادگی و حقوق زوجین در یک رابطه عقد ازدواج بوده و می باشد.
تعداد پرونده های بدون شکست |
از ۱۰۰% پرونده های موکلین با ۹۷% پیروزی قاطع و نتیجه مطلوب و منجر به شکست طرف دعوی و محکومیت قطعی |
پیشینه وکالتی |
بیش از ۱۸ سال سابقه وکالت موفق و صدها پرونده پیروز به همراه ارائه راهکارهای ابتکاری برای موکلین |
گستره دایره تخصص |
وکیل حرفه ای در پرونده های خانوادگی با گواهی وکالت تخصصی ،صبور و پیگیر تا انتها |
کثرت انواع پرونده های خانواده از یک سو و پیچیدگی خاص چنین پروندههایی از سوی دیگر بیش از پیش می طلبد که افرادی حاذق ، و با راهنمایی های درست و آگاهی همه جانبه نسبت به مشکل و مسائل فیمابین زوجین به نحوه صحیحی این امر خطیر را تا پایان هدایت نموده ، تا با بهره گیری از تجربیات خود به رفع سریع مشکل ایشان اقدام شود.
در این راستا وکیل متخصص پرونده های خانواده فردی است که با طی دوره های خاص آموزشی و سپس با پشت سر گذاشتن مدارج معتبر علمی و همچنین با کسب تجربیات عملی در مورد انواع پرونده های خانواده در محکمه و دادگاه خانواده ، موفق به اخذ مدرک تخصصی گواهی وکالت حقوق خانواده از سوی کانون وکلای دادگستری اصفهان گردیده است.
کوله بار علمی و سوابق تجربی وکیل خانواده اصفهان❤️ میتواند درجه احتمال موفقیت موکل را نه از حیث وکالت تضمینی بلکه از بعد آگاهی و وقوف کامل نسبت به پرونده خانوادگی وی بالاتر برده و از این جهت تکمیل کننده شانس پیروزی موکلین ذی حق خود باشد.
لازم به تذکر است ، هرگونه ادعای تخصص در حقوق خانواده که متاسفانه از سوی افراد یا مجموعه های فاقد اعتبار مطرح میشود ، که هیچ مدرک و نشان مورد تاییدی نه از وزارت علوم و نه از دیگر مراجع ذیصلاح در این امر ندارند فاقد وجاهت علمی و اخلاقی بوده ، و صرفا به جهت عدم اطلاع مراجعین به این مبانی و فقط برای جلب نظر ایشان به صورت خلاف واقع مطرح و استناد میگردد .
لذا چنانچه با چنین افرادی روبرو شدید به مصداق ) خوش بود گر محک تجربه آید به میان **** تا سیه روی شود هر که در او غش باشد ( می توانید از ایشان دلیل چنین ادعایی را بپرسید و گواهی وکالت تخصصی حقوق خانواده را همانگونه که در ذیل این نوشتار رویت میکنید مطالبه نمایید.
به تاریخ ۱۴۰۲/۲/۷ که این نوشتار درج میگردد از مجموع قریب به ۴ هزار نفر وکیل اصفهان شانزده نفر در تخصصهای مختلف و فقط دو نفر موفق به اخذ گواهی وکالت تخصصی حقوق خانواده شده که یکی از ایشان آقای علیرضا شیشه گر وکیل پایه یک دادگستری اصفهان و وکیل خانواده اصفهان می باشد.
آیا میدانستید بر طبق قانون هفتم برنامه توسعه که در تیرماه ۱۴۰۳ ابلاغ گردید دیگر الزام قبلی مبنی بر رجوع اجباری زوجه به ادارات ثبت اسناد جهت صدور اجرائیه بر سند نکاح وجود ندارد ؟
آیا میدانستید صرفا در صورت مال داشتن و دارایی زوج برای زوجه بهتر است که جهت درخواست مهریه به صدور اجراییه از طریق دفتر عقد و ازدواج مبادرت ورزد ؟
با قانون جدید و در جهت منافع زوجه هم از طریق محاکم خانواده و هم از طریق ادارات اجرای ثبت سند ازدواج از سوی زوجه قابل درخواست اجراییه از طرف وی در دفتر عقد وازدواجی میباشد که سند نکاح زوجین در آنجا صادرشده و سپس به اداره اجرای اسناد رسمی اصفهان ارسال میگردد و در آنجا جهت زوجه و توقیف اموال زوج پرونده اجرایی تشکیل میگردد
همچنین بر طبق قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۳.۰۶.۲۲ در بند ۳ ماده ۱۲ بررسی پرونده های نفقه و مهریه و جهیزیه البته تا میزان ۱۰۰ میلیون تومان در صلاحیت محاکم صلح قرار گرفت است .
وکیل خانواده اصفهان ، پاسخ این سوالات و نیز پرسشهایی از این قبیل را در این قسمت مطرح میکند.
به نظر شما خواننده گرامی این مطالب چرا بیشتر افراد هنگامی که با مشکلی خانوادگی و حقوقی مواجه میشوند به جای مشورت با فامیل یا دوستان که حتی تخصص یا دانش حقوقی هم ندارند و با نظرات اشتباه مشکل آنها را پیچیده تر هم میکنند ، فراموش میکنند که ابتدا بایستی به نزد وکیل خبره در پرونده های خانواده در اصفهان رجوع کنند.
برای آموزش تصویری در باب استرداد هدایای نامزدی کلیک کنید
آموزش تصویری بررسی مهریه زوجه در یوتیوب توسط علیرضا شیشه گر وکیل پایه یک دادگستری اصفهان
آیا میدانستید شما میتوانید با طرح دقیق خواسته خود در امور خانوادگی و پرونده های مهریه و طلاق در اصفهان گپ و گفتی با وکیل متخصص مهریه و نیز وکیل طلاق در اصفهان داشته باشید ؟؟ به اطلاع شما سروران محترم میرساند ، ما برای رفاه حال تمامی همشهریان اصفهانی عزیز و حتی تمامی هموطنان ارجمند کشور عزیزمان ایران ازتمامی شهرها مشاوره رایگان تلفنی را در نظر گرفته ایم .
ما جهت آسایش ♥شما همشهری گرانقدر صرفا باشماره گیری ۰۹۱۳۲۶۸۰۵۳۴ شماره بهترین وکیل خانواده اصفهان در امور خانوادگی و کیفری و حقوقی رابا پیروزی در بسیاری پرونده های مهم و طولانی که با صبر به بهترین نتیجه جهت موکل تبدیل گردیده را در اختیار شما قرار میدهیم .
ما از خود یک نتیجه و یک خاطره مثبت برای شما بر جای میگزاریم، صدق گفتار وکیل خانواده در اصفهان و وکیل متخصص مهریه و طلاق اصفهان را میتوانید در نمونه آرای مثبت حقوقی وکیفری وهمچنین آراء موفق در پرونده های خانواده در این قسمت مطالعه کنید. نمونه پرونده های ما که در آنها به نفع موکلین خود رای گرفته ایم گواه بر این ادعا است که از هنگامی که وکیل خانواده اصفهان در پرونده موکلین خود اعلام وکالت مینماید ،ازهمه توان حقوقی و قانونی خود جهت پیروزی موکل در پرونده استفاده میکند.
البته این امر ثمره تضمین نمیباشد بلکه با تلاش مداوم و پیگیری خستگی ناپذیر و مستمر وکیل خوب خانواده اصفهان برای شما موکلین ارجمند به شکل کاملا ملموس که آن را روند رو به پیشرفت پرونده خانواده خود دراصفهان تجربه خواهید کرد .

وکیل خوب در اصفهان برای پرونده های خانواده ابتدا با شنیدن صحبتهای موکل 🔴و چنانچه پرونده ای در دادگاه مطرح داشته باشد با مطالعه آن پرونده و بررسی کلیه جوانب با تجربه سالها وکالت مستمر و پیروز خود چنانچه به هر دلیل قانونی درصد پیشرفت و موفقیت پرونده کم باشد موکل را در جریان میگذارد .
در اینجا میتوانید جهت اطلاع از منع زوجه جهت اشتغال از وکیل خانواده در اصفهان کمک بخواهید وی ابتدا سعی در صلح و سازش بین زوجین خواهد نمود و اگر امکان صلح و سازش وجود نداشته باشد به طرح دعوا اقدام می نماید و در تمام مراحل با مشاوره کارساز و مطمئن دعوی شما را در کمترین زمان با کسب بهترین نتیجه به پایان می رساند. خلاصه اینکه با انتخاب وکیل خانواده خوب در اصفهان وی با بهره گیری از تبحر علمی و صبرعملی خود احتمال موفقیت پرونده شمارا افزایش میدهد .
گفتمان بهترین وکیل خانواده اصفهان در خصوص پرونده های خانواده از دیدگاه قانون چیست ؟
در این قسمت بهترین وکیل خانواده اصفهان با بهره گیری از مواد قانونی شما را بیشتر با امور مربوط به دعاوی خانوادگی آشنا میسازد . دعاوی خانوادگی در صلاحیت دادگاه خانواده است. وکیل موفق و خبره در پرونده های خانواده در اصفهان به شما میگوید که برطبق ماده ۴ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ رسیدگی به امور زیردر صلاحیت دادگاه خانواده است.

۱.نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن
۲.نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح
۳.شروط ضمن عقد نکاح
۴.ازدواج مجدد
۵.استرداد جهیزیه
۶.مهریه
۷.نفقه زوجه
۸.اجرت المثل ایام زوجیت۹.تمکین و نشوز، طلاق۱۰. رجوع، فسخ و انفساخ نکاح۱۱. بذل مدت و انقضای آن۱۲.حضانت و ملاقات طفل
۱۳.نسب، رشد، حجر و رفع آن ۱۴.ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران ۱۵.وصایت در امور مربوط به آنان، نفقه اقارب
۱۶.امور راجع به غایب مفقود الاثر
۱۷.سرپرستی کودکان بی سرپرست و فرزند خواندگی
۱۸.اهدای جنین
۱۹.تغییر جنسیت
۲۰.تمکین زوجه
۲۱.استفاده از حق حبس زوجه باکره
نگاه بهترین وکیل خانواده اصفهان در مورد طلاق چیست ؟
اولین علت اصلی طلاق در جامعه ایران، نداشتن شناخت مناسب زن و شوهر نسبت به یکدیگر پیش از ازدواج است. به بیان دیگر خانواده و خود فرد نسبت به خصوصیات و ویژگیهای شخصیتی و رفتاری شریک آینده زندگیاش آگاهی ندارد.
دلیل دیگر طلاق در جامعه ایران بر اساس نظر وکیل توانا و متخصص در پرونده های خانواده در اصفهان نداشتن تفاهم و عدم توانایی زن و شوهر در گفتگو کردن است.
متاسفانه از هر ۱۰ زوج، کمتر از ۳ زوج توانایی گفت وگو کردن به شیوه مناسب را دارند.
باید به این مسئله توجه داشت که وقتی نتوان با گفت وگو به حل مسئلهای پرداخت، مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
دلیل دیگر طلاق دخالت هایی است که بیشتر از طرف خانواده ها به وجود میاید. متاسفانه بسیاری از زن و شوهرها این اجازه را به خانوادههایشان میدهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگیشان مداخله كنند. علت این دخالت به وابستگی فرد به خانواده اش برمیگردد.
وکیل خوب طلاق ومهریه در اصفهان طلاق را به چه انواعی تقسیم میکند؟
طلاق به دو نوع رجعی و بائن تقسیم خواهد شد و طلاق بائن نیز به طلاق خلع و مبارات تقسیم میشود.
نظر حقوقی بهترین وکیل طلاق اصفهان در مورد روشهای طلاق قانونی چیست ؟
در این رابطه وکیل خوش انصاف و پیگیر پرونده خانواده در اصفهان میگوید که ،ساده ترین شکل وقوع طلاق زمانیست که زن و شوهر بر مساله طلاق توافق داشته باشند و دیگر مایل به ادامه زندگی با هم نباشند. این نوع طلاق به طلاق توافقی معروف است که از اختیار مرد در طلاق ناشی میشود.
نوع دیگر طلاق که اساس تمام قوانین طلاق میباشد طلاق به خواست و اراده مرد است.
طلاق از طرف زوجه که این نوع طلاق تنها در صورتی است که زوجه یکی از شروط ضمن عقد را داشته باشد.
طلاق توافقی از سوی وکیل خوب طلاق در اصفهان چه صورتی میباشد؟
زمانه عوض شده است. این فقط انتخاب همسر و ازدواج نیست که دور از همه رسوم سنتی و حرف و حدیثهای فامیل انجام میشود؛ حتی طلاقی که دعوا و تهدید و قشونکشی خانوادگی با خود داشت، حالا به اتفاقی آرام و بیسر و صدا تبدیل شده است به نام طلاق توافقی! انگار نه انگار این زوجی که کنار یکدیگر روی صندلیهای دادگاه خانواده نشستهاند، چند سالی از عمرشان را زیر یک سقف با یکدیگر هدر دادهاند.آنها همین که از آن چند سال حرف میزنند، میگویند: هم اون خوب بود و هم من؛ ولی با هم تفاهم نداشتیم.
طلاق توافقی بدین شکل است که مرد و زن پس از اینکه ادامه زندگی مشترک را به صلاح تشخیص ندادند میتوانند با توافق در خصوص مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند بعد از ثبت نام در سامانه بهزیستی برای چند جلسه مشاوره با هم نزد مشاور رفته و با اخذ جوابیه از سوی وی نسبت به ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام مقتضی مینمایند، که این روند تا هنگام صدور حکم به طلاق توافقی و صدور رای به عدم سازش زوجین یا همان گواهی عدم امکان سازش از سوی محکمه خانواده جهت ارائه به دفتر و محضر ازدواج و طلاق رسمی در حدود ۱ ماه و نیم الی ۲ ماه زمان بر میباشد و سپس زوجین برای طلاق توافقی اقدام میکنند.
تعریف طلاق از طرف زوجه در بیان مطمئن ترین ومجرب ترین وکیل خانواده اصفهان چطور است ؟ اگر طلاق از طرف زن توسط وکیل خوب خانواده اصفهان انجام شود چه مزایایی دارد؟
آیا زن صرفا به دلیل نداشتن تفاهم میتواند از مرد طلاق بگیرد؟
در صورتیکه زن رابطه نامشروع انجام داده باشد مهریه به او تعلق میگیرد؟
در صورتیکه زن طلاق بگیرد مهریه را هم میتواند مطالبه کند؟
آیا زن میتواند ضمن طلاق جهیزیه خود را هم مسترد کند؟
طلاق از طرف زوجه (زن)اگر زن یکی از این شروط ۱۲ گانه را داشته باشد از ناحیه مرد وکیل است خودش شخصاً یا با انتخاب فرد دیگری به عنوان وکیل به دادگاه مراجعه کند و پس از اثبات آن، درخواست طلاق کند.
اثبات داشتن هر یک از این شروط با زن میباشد و در صورتیکه زن وکالت در طلاق داشته باشد باید وکیلی برای مرد بگیرد تا بتواند برای طلاق اقدام کند. (شروط ۱۲ گانه در قسمت پائین برای شما توضیح داده شده است.)
اگر طلاق از طرف زن توسط وکیل عالی طلاق در اصفهان انجام شود چه مزایایی دارد؟
در صورت داشتن شروط۱۲ گانه حدودا ۷ ماه زمان میبرد.
با تشخیص محکمه خانواده اصولا نیازی به حضور زن در دادگاه نمیباشد.
اصولا نیازی به حضور زن در جلسات داوری نمیباشد.
تمامی حق و حقوق زوجه مانند مهریه و نفقه را وکیل با حصول شرایط مقتضی میتواند بگیرد.
اجرای صیغه طلاق بدون حضور زن میباشد.
در صورتیکه زن یکی از شروط ۱۲ گانه در عقد را داشته و دچار عسر و حرج باشد میتواند تمامی حقوق خود را توسط بهترین وکیل طلاق و مهریه اصفهان مطالبه کند؟
بله یعنی میتواند مهریه و نفقه و اجرت المثل را به طور کامل مطالبه نماید و در صورتیکه وکیل خوب طلاق در اصفهان را به همراه داشته باشد ممکن است دیگر نیازی به حضور زن در هیچ یک از مراحل نباشد.
با کلیک بر روی لینک روبرو عکس اینفوگرافیک و جذاب آموزشی شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج که از سوی بهترین و خبره ترین وکیل طلاق و خانواده اصفهان بیان میگردد را مشاهده کنید
اگر مرد به مدت شش ماه نفقه زن را پرداخت نکند.
اگر زن بتواند سوء رفتار مرد را اثبات کند.
اگر مرد بیماری خطرناکی که قابل درمان نباشد داشته باشد.
اگر مرد دیوانه باشد و امکان فسخ وجود نداشته باشد.
مرد به کاری اشتغال داشته باشد که مخالف آبروی زن باشد.
محکوم شدن مرد به مجازات ۵ سال حبس و یا بیشتر.
اعتیاد به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی که به زندگی آسیب وارد شود.
غیبت و ترک زندگی از طرف مرد به مدت شش ماه پشت سر هم.
محکومیت مرد به هر جرم و مجازات های تعزیری و حدی.
بچه دار نشدن مرد بعد از گذشت پنج سال.
مفقود الاثر شدن مرد بعد از شش ماه از مراجعه زن به دادگاه.
ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر خود.
عسر وحرج زوجه و دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن
چکیده مطلب :
مصادیق عسر و حرج در طلاق زمانی جاری میشود که ادامه زندگی برای زوجه با دشواری همراه باشد و تنها در موارد زیر مصداق پیدا میکند. یک :وجود اسباب عسر و حرج در زمان دادخواست طلاق دو: تشخیص صحت عسروحرج توسط دادگاه سه :دائم بودن رابطه زوجیت .هرچند که در بعضی موارد در نکاح موقت هم چنین امری امکانپذیر است .
نوع طلاق ناشی از عسر و حرج ، بائن میباشد بدین علت که از رجوع زوج و ادامه زندگی مشقت بار زوجه جلوگیری می شود اجرای صحیح قاعده عسر و حرج به دلیل عام بودن آن با استفاده از رویه قضایی که صورتی از عرف میباشد ، امکان پذیر است در بند یک تبصره الحاقی به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی ترک زندگی مشترک توسط زوج یا غیبت او به مدت۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در طول یکسال از مصادیق عسر و حرج دانسته شده است .
البته در صورتی که عذرش موجه نباشد البته علاوه بر مصداق ترک زندگی مشترک در رویه قضایی مصادیق دیگری از جمله اعتیاد زوج و استعمال دخانیات و محکومیت قطعی زوج به حبس ۵ سال یا بیشتر ، ضرب و شتم زوجه توسط زوج و نهایتاً ابتلای زوج به بیماریهای صعبالعلاج و بیماریهای روانی ذکر گردیده و همچنین نپرداختن نفقه به مدت شش ماه برای صدور حکم طلاق کافی دانسته شده است .
قاعده عسر و حرج در ازدواج موقت نیز امکان پذیر است چنانچه زوجه عسر و حرج را در دادگاه به اثبات برساند دادگاه میتواند با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی حکم به اجبار زوج به بذل بقیه مدت متعه و در صورت میسر نشدن حکم به انحلال زوجیت و قطع بقیه مدت نکاح موقت صادر نماید. در نکاح همچنین اگر زوج بیماری صعب العلاج یا روانی داشته و آن را پنهان نموده باشد برای زوجه حق فسخ وجود دارد.
مقدمه:
یکی از موارد مهم و کاربردی استفاده از قاعده عسر و حرج در زمان درخواست طلاق توسط زوجه می باشد هرچند زوجه برای اثبات وضعیت دشوار و مشقت بار خود و رهایی از بند زوجیت و عسر و حرج خود به مفاد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی تمسک می جوید اما به علت اختلاف سلیقه در تشخیص مصادیق عسر و حرج و ایجاد رویه واحد این ماده بارها اصلاح شد و نهایتاً تبصره ای به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی الحاق گردید .
هرچند این تبصره بر آن بود تا از اختلاف سلیقه و تشتت آرا بین قضات جلوگیری کند اما به علت وسعت دایره شمول مصادیق عسر و حرج ،در ذیل آن تبصره تصریح بر این نمود که دادگاه در صورتی که مواردی وجود داشته باشد که دال بر احراز عسر و حرج زوجه بنماید بر اساس آن مصادیق اقدام به حکم طلاق زوجه نموده و با تصریح بر این نکته بر حصری نبودن موارد مذکور اشاره دارد.
در زمینه تعیین مصادیق عسر و حرج به جهت اختلاف سلیقه بین قضات رویه قضایی نقش تعیین کننده دارد و حتی به جرأت میتوان گفت مهمترین وسیله در تعیین مصادیق عسر و حرج می باشد در قانون مدنی ما ۳ دسته دادخواست طلاق وجود دارد طلاق به اراده مرد ،طلاق به درخواست زن و طلاق توافقی.
عسر و حرج قاعدهای اسلامی بوده و در بسیاری از موارد کاربرد دارد و یکی از مهمترین موارد استفاده آن در زمان طلاق زوجه و در صورتی است که در زندگی مشترک دچار سختی و دشواری شود مطابق تبصره ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی ، زوجه در بعضی موارد می تواند از دادگاه تقاضای طلاق به نماید این موارد عبارتند از خودداری یا عجز شوهر از دادن نفقه ، غیبت شوهر بیش از چهار سال، وکالت زن در طلاق و عسر و حرج زن موضوع ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در واقع عسروحرج طبق تعریفی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه گردیده به معنی به وجود آمدن حالتی است که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه می سازد و تحمل آن برای زن مشکل میشود.
بخش نخست:
۱. عسر و حرج و الحاق تبصره به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
دو واژه عسر و حرج به گونهای مترادف هم و به معنای سختی و مشقت در زندگی هستند هر دو واژه در قرآن به معنای سختی و مضیقه آمده است در قرآن کریم می خوانیم: ((فان مع العسر يسرا یا سيجعل الله بعد عسر يسرا)) بدین ترتیب معنای عسر عبارت از صعوبت، مشقت و شدت است که در فارسی از آن به دشواری و سختی تعبیر می شود.
ما جعل علیکم فی الدین من حرج ،در علم حقوق هر عملی که انجام آن برای آدمی سخت و دشوار باشد و آدمی را در تنگنا و فشار قرار دهد به معنای عسر و حرج است و ضابطه تعیین مصادیق آن عرف و رویه قضایی میباشد این قاعده حقوقی مانند دیگر قواعد حقوقی گرایش به عدالت دارد و در موارد بسیاری کاربرد داشته و کاربرد این قاعده در طلاق به درخواست زوجه نیازمند شرایطی از جمله وجود اسباب عسر و حرج در زمان درخواست طلاق ، تشخیص و احراز عسر و حرج زوجه توسط دادگاه و دائم بودن رابطه زوجیت است .
که با احراز این شرایط زوجه میتواند از بند زندگی مشقت بار رهایی یابد .در سال ۱۳۸۱ تبصرهای در خصوص مصادیق عسر و حرج به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید که به بیان تمثیلی قاعده عسر و حرج میپردازد .این تبصره به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی الحاق گردید. طبق این تبصره منظور از عسر و حرج به وجود آمدن وضعیتی است که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه و تحمل آن را مشکل سازد همچنین به مواردی اشاره شده که در صورت احراز توسط دادگاه از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردند .
۱. ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه
۲.اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که بر اساس زندگی خانوادگی خلل و لطمه وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید یا پس از ترک مجددا به مصرف مواد مذکور روی آورد بنا به درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد.
۳. محکومیت قطعی زوج به ۵ سال یا بیشتر.
۴.ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوج قابل تحمل نباشد .
۵. ابتلاء زوج به بیماریهای صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید
ماهیت طلاق بر مبنای عسر و حرج
نوع طلاق ناشی از عسر و حرج طلاق بائن است اگر غیر از این بود و زوجه حق رجوع به زوجه جهت ادامه زندگی مشترک را داشت صدور حکم طلاق بر مبنای مشقت زوجه کاری بیهوده تلقی می گردید زیرا با رجوع زوج مجدد وضعیت دشوار زندگی برای زوجه اعاده و تحمیل میگشت .
هر چند که در این مورد نظرات متعددی وجود دارد و افرادی معتقد به رجعی بودن این طلاق بوده اند اما در این مورد چون طلاق به درخواست زوجه واقع نمیشود و زوج توسط دادگاه و به درخواست زوجه به طلاق الزام میشود و همچنین با توجه به آنچه در روایات آمده که معتقد به اختیار دادگاه در جدایی زوجین بودند پس نتیجه میگیریم که طلاق بر مبنای عسر و حرج زوجه از نوع طلاق بائن است.
در یکی از نظریههای اداره حقوقی نیز بیان نموده که طلاق بر مبنای عسر و حرج بائن بوده و نمیتواند رجعی باشد چراکه در آن صورت رافع عسر و حرج زوجه نیست ، و رجعی دانستن آن برای زوجه حق رجوع ایجاد میکند.
بخش دوم: عسر و حرج در رویه قضایی
اجرای صحیح قاعده عسر و حرج به دلیل اعم بودن آن و با استفاده از رویه قضایی امکانپذیر است رویه قضایی صورت خاصی از عرف میباشد و راه حلی است که دادگاه ها برای حل یکی از مسائل حقوقی به صورت خاص پیدا کردهاند و دادرسان محاکم از آن پیروی می نمایند و در این باب مباحثی قابل طرح است.
۱. در موقع درخواست طلاق علت آن باید موجود باشد.
هنگام طرح دعوای طلاق و قبل از صدور حکم دادگاه باید علتی که زندگی مشترک را برای زوجه سخت و مشکل کرده موجود باشد یکی از اهداف وضع این ماده رفع عسر و حرج موجود است نه جبران ضررهای گذشته زوجه.
۲.تشخیص عسر و حرج ضابطه نوعی و ضابطه شخصی دارد.
در حرج نوعی، عمل یا حکم برای مردم غیر قابل تحمل است ، اما در هرج شخصی فقط برای شخصی خاص اینگونه است. عسر وحرجی که باعث صدور حکم طلاق میشود جنبه نوعی دارد. در هر دعوا شرایط زندگی زن و شوهر مطرح می گردد که در این صورت باید عسر و حرج متعارف در آن شرایط خاص مدنظر قرار گیرد یعنی معیار نوعی دارد و به علت اینکه وضع انسان در شرایط ویژه و خاص زن ملاک است یعنی معیار شخصی که میتوان گفت عسروحرج هر دو معیار شخصی و نوعی را داراست.
طبق نظریه اداره حقوقی قوه قضاییه به شماره ۲۸۶۵ در سال ۱۳۷۷ در بند الف این نظریه مقرر گردیده است که ملاک عسروحرج هم شخصی میتواند باشد و هم نوعی .در این صورت میتوان گفت هرچند تشخیص عسر و حرج زن امری شخصی است اما چون او باید ثابت کنند زنان دیگر در وضع او قادر به تحمل چنین زندگی مشترکی نخواهند بود و زندگی خود را در معرض قضاوت قرار میدهد در اینجا میتوان گفت معیار نوعی میباشد به این ترتیب زمانی که تحمل زندگی مشترک سخت و دشوار شود و تحمل زوجه پایان بیابد عضو و حرج زوجه محقق می گردد.
۳. دخول واقع شده است یا خیر؟
درخواست طلاق از جانب زوجه و استناد به عسر و حرج در صورتی که زفاف انجام شده باشد یا قبل از اینکه انجام بشود این موضوع محل اختلاف است و ابهام دیگری است که در ماده مذکور وجود دارد در پرونده ای زوج همسرش را به مدت ۷ سال در خانه پدرش گذاشته و شش ماه نفقه او را پرداخت نکرده زوج حاضر است تمام مهریه خود را ببخشد تا از این عسرت رهایی یابد و درخواست طلاق را هم داده در این صورت دادگاه علیرغم و باکره بودن زوجه و احراز عسر و حرج او نپرداختن نفقه به مدت ۶ ماه را برای صدور حکم برای اجباز زوج به طلاق زوجه کافی می داند.
در یکی از نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه نیز در این رابطه بیان شده که استناد به عسر و حرج زوجه مقید به زفاف نیست و قبل از آن نیز به علت وقوع اختلاف امکان پذیر است در نتیجه میتوان گفت رویه قضایی با ایجاد رویه واحد از تشتت آرا میتواند جلوگیری کرده و قاعده مذکور را مقید به زفاف ننماید.
۴. آیا در نکاح موقت نیز استناد به عسر و حرج زوجه امکان پذیر است؟
طبق یک نظر استناد به قاعده عسر و حرج هم در نکاح موقت وجود دارد و هم در نکاح دائم، مبنای آن را می توان قاعده لاضرر لاضرار فی الاسلام و ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی شمرد. در نظریه مشورتی سال ۱۳۶۴ به شماره ۴۱۴ بیان شده در ازدواج موقت نیز در صورت احراز عسر و حرج میتوان از ملاک ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی بهره برد.
در نظریه دیگری اداره حقوقی قوه قضاییه چنین نظر داده هرچند تحقق عسر و حرج در مورد ازدواج های موقت مشکل و غالباً غیر متصور است چرا که در غالب موارد در ازدواجهای موقت زوجه تا حدودی از آزادی بیشتری برخوردار بوده و حقوق و تکالیفی که در ازدواج دائم بر عهده زن میباشد در ازدواج موقت مستقر نیست و یا خیلی کمتر بوده .
ولی در عین حال چنانچه زوجه در مواردی با عسر و حرج یعنی حرجی بودن ادامه زوجیت روبرو گردد و این موضوع بر دادگاه ثابت شود در این صورت دادگاه میتواند از ملاک ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی تنقیح مناط نموده و حکم به اجبار زوج به بذل بقیه مدت متعه و در صورت میسر نشدن این امر حکم به انحلال زوجیت و قطع بقیه مدت نکاح موقت را صادر نماید.
همچنین در نظریه دیگری آمده در ارتباط با استفاده از قاعده عسر و حرج از طرف دادگاه برای باقی مانده مدت دلیلی وجود ندارد اما با توجه به اینکه حاکم ولی ممتنع است و ملاک ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی در صورت اثبات عسر و حرج زوجه ، دادگاه میتواند به بذل بقیه مدت اقدام و رای صادر کند.
در مواردی که بیان کردیم اگر چه عسر و حرج زوجه در دادگاه قابلیت اثبات را دارد اما ایجاد رویه واحد در آراء دادگاهها و اصلاح قانون در این مورد به منظور عدم تضییع حقوق زوجه ضروری میرسد .
زن در صورتیکه وکالت در طلاق داشته باشد برای اجرای آن حتما باید برای مرد وکیل بگیرد و برای خودش هم اگر وکیل بگیرد دیگر نیازی به حضورش نمیباشد.
و میتواند از وجود وکیل کارکشته خانواده در اصفهان بهره ببرد .
طلاق از طرف زوج (مرد) از سوی وکیل مجرب خانواده در اصفهان به چه ترتیبی است ؟
طلاق از طرف زوج (مرد) مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون مدنی (پرداخت حق و حقوق زن اعم از مهریه و نفقه و اجرت المثل و شرط تنصیف دارایی (شرط نصف شدن اموال مرد و دادن تا نصف آن به زن)) در هر زمان برای طلاق همسرش اقدام کند.
اگر طلاق از طرف مرد توسط وکیل عالی طلاق و خانواده ومهریه در اصفهان انجام شود چه نکاتی را در بر دارد؟
تعیین تکلیف مهریه در طلاق از طرف مرد
نفقه در طلاق از طرف مرد باید پرداخت شود
تعلق گرفتن اجرت المثل اگر طلاق از طرف مرد باشد
شرط تنصیف دارایی اجرا خواهد شد
حضانت فرزند مطابق قانون است
حق رجوع و بازگشت به زن برای مرد در نظر گرفته شده است و مرد میتواندبه دلیل اینکه طلاق رجعی یعنی مرد حق رجوع به همسرش را در زمان عده بدون نیاز به تشریفات دارددر زمان عده بدون نیاز به تشریفات به زن رجوع نماید.
دادگاه در تمام موارد درخواست طلاق به جز طلاق توافقی باید به دلیل ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند.
دادگاه نظر داوران را بررسی میکند و بعد از اینکه آن را بررسی کرد رای را صادر میکندو اگر نظر داوران را نپذیرد با گفتن دلیل آن را رد میکند.
حال آنکه مرد میتواند برای طلاق در صورتیکه خود قصد انجام مراحل طلاق را نداشته باشداز بهترین وکیل طلاق در اصفهان آن را درخواست کند .
اگر طلاق از طرف مرد توسط وکیل مجرب خانواده اصفهان انجام شود چه مزایایی دارد؟
مدت زمان آن حدودا ۵ ماه خواهد بود.
اصولا نیازی به حضور مرد در دادگاه نمیباشد.
در جلسه داوری نیازی به حضور مرد نخواهد بود.
نحوه پرداخت حقوق زن را میتواند به وکیل واگذار کند.
اجرای صیغه طلاق هم بدون حضور مرد و توسط وکیل میباشد.
چنانچه طلاق از طرف مرد باشد باید تکلیف موارد زیر را که از سوی وکیل خوب طلاق و مهریه در اصفهان بیان میگردد مشخص نماید:
تعیین و تکلیف مهریه در طلاق از طرف مرد
مهریه به مالی گفته می شود که مرد در هنگام وقوع عقد نکاح به زوجه خود می پردازد یا مکلف به پرداخت می شود.
در صورتیکه مهریه عندالمطالبه باشد تحت هر شرایطی باید به زن پرداخت شود ودر صورتیکه مهریه عندالاستطاعه باشد زن باید توانایی مالی را ثابت کند و یااموال ایشان را بعد از معرفی توقیف کند.
در صورتیکه طلاق از طرف مرد باشد میتواند دادخواست اعسار داده تا در صورت پذیرش مهریه به صورت اقساط به زن پرداخت شود و دادخواست طلاق از طرف مرد با دادخواست اعسار منافاتی با هم ندارند.
نفقه در طلاق از طرف مرد باید پرداخت شود
نفقه عبارتست از همه ی نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسكن. البسه.
غذا. اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و هر آنچه را به صورت عادت یا احتیاج لازمه زندگی وی باشد.
میزان نفقه را دادگاه بر اساس شئونات اجتماعی و خانوادگی زن و درآمد مرد تعیین خواهد کرد
و مرد موظف به پرداخت آن خواهد بود.
تعلق گرفتن اجرت المثل در بیان بهترین و خبره ترین وکیل نفقه و خانواده دراصفهان اگر طلاق از طرف مرد باشد
اصل بر اینست که زن قصد این را ندارد که کارهای منزل را به صورت رایگان انجام دهد.حال چنانچه زن در انجام کارهای خانهداری از ابتدا قصد و نیت تبرع و به اصطلاح رایگان داشته باشد، نمیتواند اجرتالمثل ایام زوجیت را بگیرد و در این صورت نحله به ایشان تعلق خواهد گرفت.
در صورتیکه طلاق از طرف مرد باشد باید اجرت المثل زن را پرداخت نماید که معمولا مبلغ اجرت المثل را دادگاه با توجه به مسئولیتهای زن در خانه و سالهایی که با یکدیگر زندگی کرده اند تعیین خواهد کرد.
شرط تنصیف دارایی از سوی بهترین وکیل مهریه و طلاق اصفهان چگونه اجرا خواهد شد؟
یکی از شروطی که در قباله نکاح وجود دارد و زوجین آن را امضا می کنند شرط انتقال تا نصف دارایی شوهر است. (این میزان نباید از نیمی از اموال تجاوز کند اما ممکن است کمتر از نصف اموال باشد یعنی ربع، خمس و مقادیری از این قبیل.)
طبق بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج درسند ازدواج، چنانچه طلاق بنا به درخواست مرد باشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مكلف است تا نصف دارایی موجود خود را كه در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را، بصورت بلاعوض به زن منتقل نماید.
در صورت طلاق، زوج مكلف نیست به طور قطع نصف اموال خویش را به زوجه منتقل کند، بلكه آنچه در این شرط مورد لحاظ قرار می گیرد، تا نصف اموال است، نه نصف اموال به طور مطلق. همچنین اجرای این شرط كه چه مقدار از اموال زوج به زوجه منتقل می شود، به نظر دادگاه بستگی دارد كه حسب مورد ممكن است حكم به یك پنجم یا یك چهارم اموال وی صادر كند.
حضانت فرزند مطابق قانون در بیان بهترین وکیل حضانت در اصفهان چگونه است؟
بعد از طلاق از طرف مرد در صورتیکه فرزند دختر داشته باشند حضانتش تا سن ۷ سالگی با مادر و تا سن ۹ سالگی با پدر است و در صورتیکه فرزند پسر باشد حضانتش تا سن ۷ سالگی با مادر و تا سن ۱۵ سالگی با پدر خواهد بود.
نفقه فرزند نیز توسط پدر باید پرداخت شود. بعد از رسیدن دختر به سن ۹ و پسر به سن ۱۵ سالگی ایشان دیگر از سن حضانت خارج شده و میتوانند به اختیار خود با پدر و یا مادر زندگی کنند.البته بعد از اثبات رشد در دادگاه خانواده و بررسی پرونده مطروحه .
مختصری در باب پرونده های خانواده به زبان بسیار ساده و نه به زبان پر تکلف حقوقی
نکته اول : سعی در سازش بین زوجین
بر ارباب خرد و دانایان به امورات اجتماعی پوشیده نیست که نه فقط بر یک وکیل خوب در اصفهان که بر هر فرد عاقل و خرد پناهی که وجدانی روشن و دلسوز داشته باشد از کمترین اعمال خدا پسندانه که همگان تأیید میکنند , ابتدای یک مراجعه جهت امر یا پرونده خانواده این است که تمام تلاش خود را در جهت سازش بین زوجین کند چه اینکه رسول اکرم فرمودند هیچ مباهی نزد پروردگار بدتر از طلاق نیست .
ما أحَلَّ اللّه ُ شيئا أبغَضَ إلَيهِ مِن الطَّلاقِ .
پروردگار هیچ چيزى را كه نزد او منفورتر از طلاق باشد، حلال نكرده است.
و با درخواست از بزرگتر ایشان یا ارجاع به نزد مشاور خانواده و روانکاو سعی در آرامش ایشان کند و اما بعد اگر چنانچه اختلاف زوجین آنقدر بالا بود که حسب ایه شریفه از هم جدا شوند بهتر باشد خوب در این جا هم راهکار های متعدد قانونی به کمک خانواده ها آمده ازان جمله است طلاق توافقی
نکته دوم : تمکین و نفقه به چه معناست ؟
و البته این حق برای زن هم متصور است که در دادگاه علت عدم تمکین خود را بازگو کند حال ممکن است سوء رفتار زوج یا ضرب و جرح زوجه از سوی زوج سبب این عدم تمکین باشد که بهره گیری از این حق عینا در ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی برای زن و اختیار زوجه در گرفتن مسکن جداگانه پیش بینی گردیده است ، یا هر دلیلی که زوجه میگوید که امنیت جانی و مالی و روانی ندارد و صد البته دادگاه در هر مورد بررسی و در صورت لزوم حکم به قبولی یا رد دعوی تمکین میدهد.
عدم تمکین حق زوجه و دختری است که باکره بوده و بکارت وی دست نخورده است است تا زمانی که مهریه به وی پرداخت شود واز این باب زوج نمیتواند از این حق قانونی خود بهره برده و جهت الزام به تمکین زن خود دادخواستی بدهد البته به غیر از موارد دخول در قبل به ضم اول که اثبات آن نیز مشکل و نادر است و این حق زوجه که هنوز بکارت دارد را حق حبس زوجه گویند که در قانون تصریح شده است.
نکته سوم : آیا درخواست مهریه یعنی من طلاق میخواهم
اول اینکه همه باید بدانند اخذ مهریه از طرف زوجه از زوج به معنای طلاق خواستن نیست .
برای مشاوره و آگاهی بیشتر جهت اطلاع از حقوق زن جهت دریافت مهریه و یا حقوق مرد در مورد با تدلیس در نکاح توسط زوجه با وکیل خانواده اصفهان در ارتباط باشید .
اولا مهریه از حقوق زنان است و در دین و عرف و عقل صراحتی بر این مورد دارند.
و اگر مردی خواست زنش را طلاق دهد میبایستی تکلیف حقوق مالی وی اعم از مهریه ،نفقات معوقه ، تنصیف دارایی ،اجرت المثل ایام زوجیت و ...را مشخص سازد.
اما اگر کراهت از طرفین بود اینجا هم قانون گذار تکلیف را مشخص کرده که آن به طلاق توافقی در زبان عموم مردم سخن گفته میشود و دادگاه با بررسی و البته جلسات در حضور مشاور بهزیستی و اعلام نظر مشاور خانواده باز هم ابتدا سعی در سازش کرده چنانچه مقدور نشد حکم به گواهی عدم امکان سازش به طرفین میدهد که بتوانند به دفترخانه جهت طلاق رجوع کنند.
نکته چهارم : حضانت یعنی چه ؟
حضانت یعنی سرپرستی فرزند که تا ۷ سال چه فرزند پسر یا دختر باشد با مادر و سپس با پدر است و با رشید شدن فرزند خودش میتواند دادخواست رشد بدهد و انتخاب کند که با کدام زندگی کند. ((در این بین چنانچه فرزندی هم باشد تکلیف آن و ملاقات یا حضانت وی در دادنامه و رای دادگاه خانواده ذکر میشود))
علیرضا شیشه گر ،موفق در پرونده های خانواده (طلاق و مهریه ) مواد مخدر ،کیفری و حقوقی وکیل عالی در اصفهان